Waarom moet ik een allrisk verzekering afsluiten?

Een allrisk autoverzekering staat voornamelijk bekend als een dure autoverzekering. De maandelijkse premie is vaak een stuk hoger dan bij andere autoverzekeringen. Maar toch kiezen een hoop mensen voor een allrisk autoverzekering. Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een vrij dure autoverzekering terwijl het goedkoper kan? Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Volledig verzekert voor schade aan uw eigen auto

Als u alleen kiest voor een WA autoverzekering dan bent u alleen verzekert voor schade bij een ander. Maar vaak heeft niet alleen een ander schade, maar heeft uw eigen auto ook schade. Deze schade is niet te verhalen bij uw WA autoverzekering. Maar als u kiest voor een allrisk autoverzekering dan kunt u de volledige schade verhalen bij uw verzekering. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kunt u bijvoorbeeld direct uw schade laten repareren met een klein eigen risico van honderdvijftig euro. Uw auto wordt gerepareerd door een bedrijf dat speciaal is geselecteerd voor uw auto. Zodat u weet dat de schade vakkundig en bovenal gratis hersteld wordt.

Steenslag? Nooit meer doorrijden want u kunt het gratis laten repareren

U heeft vast wel eens de reclames op de televisie gezien waarbij steenslag ontstaat en vervolgens uw complete ruit moet worden vervangen. Als u er op tijd bij bent dan kunt u de ruit gratis laten repareren zonder eigen risico bij de Centraal Beheer Achmea Autoverzekering. Maar gaat de ruit toch wel barsten dan betaald u wel een eigen risico voor de nieuwe ruit. Wees er dus op tijd bij en laat uw ruit gratis repareren. Dit kan alleen als u een allrisk autoverzekering heeft!

Auto total loss gereden door eigen schuld? Uw autoverzekering zorgt voor dekking

Een klein foutje kan er al voor zorgen dat uw auto total los wordt gereden door uzelf. Normaal gesproken heeft u een groot probleem en wordt alleen de schade bij andere gedekt. Maar met een allrisk autoverzekering regelt InShared vervangend vervoer voor tien dagen plus u krijgt de dagwaarde van uw auto terug. U zit zo niet zonder vervoer en u kunt direct een nieuwe auto aanschaffen. Zo bent u altijd verzekert van een auto met een allrisk verzekering bij InShared.

Voordelen versus de nadelen

De grote vraag blijft natuurlijk of de voordelen opwegen tegen de nadelen van een allrisk autoverzekering bij InShared. Hiervoor wordt meestal gekeken naar de leeftijd van uw auto. Als uw auto jonger is dan vijf jaar dan raden wij een allrisk autoverzekering aan. Is uw auto ouder? Dan kunt u eventueel een halve allrisk autoverzekering afsluiten.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl