Hoe gaat een private lease overnamen in ze werking?

auto-kopen

Heb je een private lease auto, maar past de auto uiteindelijk toch niet meer bij jou? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om van je private lease auto af te komen. Als je een private lease contract opzegt, dat zijn hier vaak verschillende kosten aan verbonden. Maar naast het opzeggen van je private lease contract kan je ook kiezen om je private lease auto over te laten nemen door iemand anders, zo zit jij niet meer aan het contract vast, dus ook aan de resterende kosten en kan je een nieuwe auto private lease auto uitzoeken.

Bespaar kosten door over te nemen

Vaak wordt er gedacht dat als je een Private Lease contract afsluit, je meteen vast zit aan tot aan het eindtermijn. Dit hoeft niet! Als je vanwege persoonlijke omstandigheden van het Private Lease contract af wilt, dan is er de mogelijkheid dat iemand anders of een bedrijf je Private Lease contract, dus ook meteen je Private Lease auto overneemt. Als je het contract door iemand anders laat overnemen, dan bespaart dit je opzegkosten en veel stress. Mocht je vragen hebben over het overnemen van een Private Lease contract? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met het leasebedrijf, ze kunnen je hierover advies geven.

Een lease contract overnemen, wel zo handig?

Er zijn veel verschillende leasebedrijven op het internet en elk bedrijf werkt net even anders. Als je uiteindelijk een lease contract hebt afgesloten voor een private lease auto, dan kan het voorkomen dat je na een tijdje van de lease auto af wilt. Dit kan te maken hebben door financiële omstandigheden of andere persoonlijke omstandigheden. Vaak wordt er gedacht dat je het lease contract meteen moet ontbinden, maar dit is niet zo. Naast het lease contract ontbinden, wat opzegkosten en andere kosten met zich meebrengt, kan je ook het lease contract overnemen door het leasebedrijf of door iemand anders. Het is aan te raden om aan het leasebedrijf wat de voorwaarden zijn, mocht je het lease contract overnemen door iemand anders.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl