Wanneer de remblokken van je motorfiets vervangen?

remblokken motorfiets

Na het aanschaffen van een motor is het een feit dat je na een tijdje de remblokken moet vervangen. Motorfiets remblokken moeten om de tijd worden vervangen, zodat je schade aan je remschijven voorkomt. Daarom lees je hier alles over het vervangen van je remblokken om de uitstekende staat van jouw motorfiets te behouden.

Remblokken voor je motorfiets

Zonder werkende remblokken op je motor, kan je wel gedag zeggen tegen veiligheid. De remblokken zorgen ervoor dat je motor afremt door, zich op de remschijf vast te klemmen. Ook remblokken hebben geen eeuwige levensduur. Het materiaal om de metalen plaat van het remblok verslijt elke keer dat je de rem gebruikt stukje bij beetje. Het is van hoog belang dat je op tijd je remblokken vervangt, om ongelukken en schade aan je motorfiets te voorkomen.

Tijd voor een opknap beurt

Op een gegeven moment zal je merken dat je motorfiets een gierend geluid begint te maken tijdens het remmen. Dit het eerste teken om je remblokken te vervangen. Daarnaast kan je ook aan de dikte van je remblokken zien wanneer ze aan vervanging toe zijn. Hoe dunner de remblokken zijn, hoe meer versleten ze zijn. Het wordt aangeraden om je remblokken te vervangen wanneer de dikte minder is dan 2 millimeter. 

Nieuwe remblokken? Welke kies ik?

Bij het aanschaffen van nieuwe remblokken is het verstandig om rekening te houden met jouw rijstijl. Welke remblokken het best geschikt zijn, hangt samen met hoe en waar je rijdt. Iemand die zijn motorfiets af en toe gebruikt om door de stad te komen zal voorzien zijn met een standaard remblok, terwijl een professionele motorrijder beter voorzien is met een wat duurder remblok die over een krachtigere remkracht beschikt. 

Online motor remblokken bestellen

Uitstekende motorfiets remblokken zijn eenvoudig online te vinden bij winkelketens zoals Boonstra Parts. De levensduur van je remblokken hangt nauw samen met hoeveel je rijdt. Op het eerste gezicht lijkt dit een uitdagende taak, maar met behulp van deze informatie wordt deze moeite je bespaard.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl