Hoe maak ik mijn auto winterklaar?

auto-winterklaar

Het rijden in de winter kan nog wel eens een heel stuk anders zijn dan in bijvoorbeeld de zomer. Zo is het in de winter vele malen gevaarlijker dan in de zomer. Het is glad, je kan misschien minder zien en veel mensen rijden onzeker in de winter! Zo is het belangrijk dat je jezelf voorbereid voor dat je de weg op gaat in de winter. Daarom willen we je wat tips geven over hoe je je auto winterklaar kan maken! 

Banden

Dit is misschien een van de eerste dingen waar je aan denkt als je je auto winterklaar wil maken. Winterbanden eronder laten zetten! Dit is namelijk een van de beste dingen die je kan doen om nog steeds veilig de weg op te kunnen in de winter. Winterbanden zorgen namelijk voor meer grip en dat je zo dus minder snel wegglijd. Dit enorm belangrijk omdat het gevaarlijkste in de wintere ijzelvorming op de weg is waardoor je je grip verliest en de macht over het voertuig verliest. Zorg dus dat je vroegtijdig gaat kijken naar winterbanden en zorg ervoor dat je dat niet vergeet. 

Onderhoud je auto

Het is heel belangrijk dat je auto veilig en goed werkend is voordat je de weg op gaat. Dat geldt in de winter net zo goed als in de zomer. Stel je voor je hebt een prachtige porsche maar je onderhoud hem niet. Je wilt er de eerstvolgende keer een stukje mee gaan rijden en er gaan 100 lampjes branden en de auto rijd niet goed. Dit wil je natuurlijk niet en daarom zorgt Procar Tilburg voor al je porsche onderhoud

Leg een winterpakket in je auto

Het is ook erg verstandig om een “winterpakket” in je auto. Denk hierbij aan krabbers, antivriesvloeistof, dekens voor over je voorruit heen, etc. Dit zijn allemaal dingen die je helpen om nog veiliger de straat op te kunnen! Ook is het verstandig om voordat je wegrijd, de auto al even aan te zetten en de verwarming op de voorruit te zetten. Dat helpt om de eventuele ijzel op je voorruit weg te krijgen.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl