Verschillende soorten laadpalen, wat zijn de grootste verschillen?

laadpaal-thuis

De behoefte aan laadpalen wordt steeds groter, gezien het toenemende gebruik van elektrische auto’s in het publiek. Er zijn veel soorten laadstations op de markt, maar om goede resultaten te krijgen, moet u voorzichtiger zijn bij het kiezen van het type laadstation dat geschikt is voor uw auto en uw behoeften. Het kan worden doorgegeven aan een bedrijf waarop kan worden vertrouwd om de zaak te behandelen. Daarom is het ook een zeer belangrijke overweging om gebruik te maken van de diensten van een professionele technicus bij de beslissing om uw laadstation voor elektrische auto’s te installeren.

Sommige soorten opladers op het laadstation

Er zijn twee typen laadpaal installatie die vaak zijn gebruikt. Ten eerste is het een ingebouwde oplader. Dit type is een oplader die al in de auto is ingebouwd. Met andere woorden, deze lader is een integraal onderdeel geworden van het autosysteem. Het type elektriciteit dat de auto binnenkomt is wisselstroom (AC). De tweede is de Off-Board Charger, waarbij de oplader en de auto afzonderlijke onderdelen zijn of de oplader zich buiten het autosysteem bevindt. Daarom is bij dit type de elektriciteit die de auto binnenkomt gelijkstroom (DC).

Een laadstation kiezen voor je elektrische auto

Nadat u de soorten laadstations kent, kunt u nu bepalen welk type laadstation u gaat gebruiken voor uw auto behoeften. Bij Soolutions vind je verschillende soorten opladers die passen bij de behoefte van jouw auto. De winkel biedt een compleet assortiment laadkabels en laadpalen. Met jarenlange ervaring kan het bedrijf u kwaliteitsproducten aanbieden van diverse bekende merken. Daarnaast beschikt Solutions ook over gecertificeerde monteurs, zodat het installatieproces snel en nauwkeurig kan worden uitgevoerd.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl