De financiële voordelen van een thuislaadstation

laadpaal-aan-huis

De revolutie van de elektrische auto vindt op dit moment plaats. Omdat de accutechnologie verbetert en de kosten blijven dalen, komt er elk jaar een nieuwe generatie elektrische auto’s op de markt. Van de betaalbare Nissan LEAF en Mitsubishi i-MiEV tot de krachtige Tesla Model S. Er zijn nu tientallen verschillende elektrische auto’s die je kunt kopen. Maar is het daadwerkelijk goedkoper om een elektrische auto te bezitten? En is de aanschaf van een laadstation aan huis dan een goed idee? Voor de meeste mensen is de aanschaf van een thuislaadstation geen noodzaak – maar voor iemand die in een eengezinswoning woont of een beperkte actieradius heeft op zijn woon-werkverkeer, kan het een zeer verstandige investering zijn.

Waarom een elektrische auto kopen?

Er zijn veel redenen om een elektrische auto te kopen – maar de belangrijkste is dat het beter is voor de planeet. Elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit, dragen niet bij aan smog en vervuilen onze watervoorraad niet. Ze verbruiken slechts een fractie van de energie die auto’s met een benzinemotor verbruiken, en ze hebben geen brandstof nodig. Om deze reden worden elektrische auto’s vaak “groenere” auto’s genoemd – maar wat betekent dat eigenlijk? De elektriciteit die elektrische auto’s aandrijft, is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder steenkool, aardgas, wind, zon en zelfs kernenergie.

Hoeveel kost het om een thuislaadstation te installeren?

Het installeren van een laadpaal thuis is een grote investering – maar het kan ook grote financiële voordelen hebben. Er zijn veel financiële voordelen aan het rijden met een elektrische auto, waaronder lagere reparatiekosten, goedkopere verzekering en lagere brandstofkosten. Als je een thuislaadstation bezit, kun je ook profiteren van overheidskortingen en andere financiële stimulansen.De kosten  voor de aanschaf kunnen sterk variëren, afhankelijk van waar je woont, het soort lader dat je koopt, en zelfs de kleur van het laadstation! De prijzen voor thuislaadstations dalen voortdurend – en je kunt verwachten dat de kosten nog verder zullen dalen naarmate de technologie voortschrijdt en efficiënter wordt. Zoals met elke grote aankoop, is het de moeite waard om rond te shoppen voor een thuis laadstation om te zien wat er beschikbaar is. Het is ook een goed idee om na te denken over hoeveel energie een laadstation nodig zal hebben. Bedenk dat hoe hoger het voltage, hoe sneller een laadstation een auto zal kunnen opladen. Bij de laadpaalspecialist kun je terecht voor een groot aanbod aan laadpalen.