Waarom is benzine zo duur in Nederland?

actuele-tankstation-prijzen

Waarom is benzine zo duur in Nederland, de vraag is was benzine ooit goedkoop in Nederland? Relatief en historisch gesproken is dit niet waar, dit komt vanwege enkele eigenaardigheden die van toepassing zijn binnen de context van de Nederlandse benzine prijzen. Het is komisch dat wij in het land wonen waar de Shell kantoren behoudt, omdat het feitelijk een Nederlands Brits bedrijf is, desondanks het bedrijf dicht bij huis is hebben wij niet genoeg geluk om benzine prijzen te krijgen die gelijk zijn aan die van de Amerikanen of Iraniërs. Er is veel te bespreken hiervoor en meer inzichten zullen toegelicht worden.

De ontwikkelingen in prijzen als gevolg van economische betrekkingen 

De benzineprijzen zowel als alle prijzen online en in de winkel zijn kwetsbaar voor veranderingen in de financiële of sociale economie. Een bekende boosdoener is de inflatie die oploopt en daardoor de prijzen in de lucht laat schieten. Toch zijn er momenten dat de wereld economie, althans voor een korte tijd, goedkoop benzine kan laten leveren in sommige regio’s. Nederland heeft jammer genoeg niet ruwe olie thuis, we winnen olie hierom in het buitenland. En als het gevolg daarvan worden de olieprijzen omhoog gegooid door vervoerkosten. De lonen in Nederland zijn ook relatief hoog hierdoor zullen de olieprijzen in Nederland altijd wat duurder zijn, een gevolg van ons hyper-kapitalistisch systeem. De motorolie is daardoor ook duurder maar het is mogelijk om het online voor een prikkie te krijgen. Bekijk ons aanbod online om meer uit te vinden over gunstige motorolie prijzen en andere producten die vriendelijk zijn voor de beurs.

Wat noodzakelijk is dat moet 

Het onderhouden van een auto wordt alleen maar duurder, het kan zijn dat er ooit verandering in ons systeem komt waardoor de prijzen lager worden, maar tot die tijd is het slim om ervoor te zorgen dat je de beste deal vindt, wanneer het komt op olieproducten bemachtigen. Voor motorolie en andere producten vind je online het meest informatie over. Bekijk ons aanbod om een overzicht te krijgen van de prijzen.

Martin
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl