Goedkoop tanken met de actuele tankstation prijzen

actuele-tankstation-prijzen

Ben je vaak onderweg met de auto? Dan is het handig om te weten waar je de goedkoopste tankstations in je buurt of in de rest van Nederland kunt vinden. De actuele tankstation prijzen kunnen namelijk behoorlijk per locatie en tankstation verschillen. In dit artikel zijn een aantal tips te lezen waardoor jij ondanks de hoge brandstofprijzen toch nog relatief goedkoop kan tanken.

Nederland is een duur brandstof land

De brandstofprijzen veranderen dagelijks aangezien de olieprijs ook bijna dagelijks wijzigt. Als er gekeken wordt naar de brandstofprijzen in Europa dan betaal je in Nederland al snel de hoofdprijs. De actuele tankstation prijzen in Nederland zijn zo hoog vanwege de accijns- en belastingdruk van de overheid.

De brandstofprijzencheck

Brandstof is momenteel erg prijzig. Er zijn op het internet verschillende brandstofprijzenchecks te vinden. Hiermee kun je eenvoudig zien waar de brandstof het goedkoopst is bij een tankstation bij jou in de buurt. Bij een brandstofprijzencheck krijg je nadat je het type brandstof en je postcode hebt ingevoerd een overzicht van alle prijzen van tankstations bij jou in de buurt.

De laagste tankstation prijzen

De actuele tankstation prijzen verschillen vaak per locatie. Tankstations langs de snelweg hanteren meestal een hogere brandstofprijs dan tankstations waar je langskomt zodra je de snelweg hebt verlaten. Hierbij speelt ook nog mee of een tankstation bemand of onbemand is. De benzine- en dieselprijzen liggen bij een onbemand tankstation meestal net wat lager dan bij een bemand tankstation. Deze tankstations zijn meestal goedkoper omdat er geen personeel staat wat betaald moet worden.

Plan je tankbezoekjes samen met voordeelacties

Tenslotte werken veel tankstations met voordeelacties. Vaak zijn deze acties gekoppeld aan een bepaalde dag waarop extra korting wordt gegeven op de actuele tankstation prijzen. De meeste kortingen worden gegeven op de zaterdag. Je krijgt dan gemiddeld gezien niet alleen de hoogste kortingen maar ook op de meeste locaties. Op een maandag kun je de minste kortingen verwachten. Verder is het ook verstandig om in de middag of avond te tanken, in de ochtend tank je meestal duurder.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl