Een goedkoop tankstation in de buurt zoeken

Tankstation in de buurt zoeken

Het is handig om voordat je met de auto vertrekt en onderweg moet tanken alvast een goedkoop tankstation in de buurt te zoeken. Je weet dan zeker dat je zo goedkoop mogelijk brandstof tankt. In je eigen buurt ben je vast wel bekend met goedkope pompstations, maar onderweg naar je bestemming is dat lang niet altijd het geval. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om in de buurt van je route een goedkoop tankstation te vinden.

Routeplanner voor goedkope tankstations

Het is ideaal om vooraf al via een routeplanner te kijken waar de goedkoopste tankstations op je route zijn te vinden. Naast dat de routeplanner handig is om de route te bekijken, is er veel meer informatie beschikbaar. Bijvoorbeeld over tankstations en de actuele prijzen die bijvoorbeeld op benzine of diesel van toepassing zijn. Er zijn in Nederland wel meer dan duizend brandstofstations, waarbij de prijzen van brandstof variëren. 

Bespaar geld met routeplanner

Bij het voltanken van de tank van je auto is het mogelijk om veel geld te besparen. Er zijn meerdere routeplanners beschikbaar, die de optie bieden om een goedkoop tankstation in de buurt van je route te vinden, zoals de ANWB Routeplanner. Deze planner geeft in kleuren aan of een tankstation scherp geprijsd, normaal of duur is. Daarbij staat de kleur groen voor scherp geprijsd, oranje voor normaal en rood voor duur.

App voor goedkope tankstations

Ben je al vertrokken met de auto en heb je niet vooraf gekeken naar goedkope tankstations op je route? Het is dan belangrijk om snel inzicht te krijgen in waar de brandstof goedkoop te tanken is. Er zijn wat dat betreft meerdere apps beschikbaar om gebruik van te maken. De Onderweg-app is daar een voorbeeld van, waarbij je onderweg direct ziet wat de dichtstbijzijnde tankstations zijn en wat de literprijs van de brandstof is. Je hoeft alleen maar te klikken op het pompstation dat dicht in de buurt is, waarna de navigatie opent en je de weg wijst.

Goedkope tankstations in het buitenland vinden

Ben je van plan om naar het buitenland te gaan dan is het ideaal om extra goedkoop over de grens te tanken. Bijvoorbeeld als je door Duitsland of door België reist met. Overigens geldt voor de tankstations op de snelwegen in België dat deze dezelfde brandstofprijzen hanteren. Het loont dus even de moeite om de actuele prijzen van brandstof van pompstations buiten de snelwegen in België te bekijken. Hier is de website www.carbu.com voor te gebruiken en voor Duitsland geldt dat de prijzen van alle pompstations te vinden zijn op de website www.clever-tanken.de. Doorgaans zijn de tankstations in Duitsland qua prijs duurder dan de pompstations die daarbuiten zijn gelegen. Ook hiervoor geldt dat je vooraf al kan kijken waar de goedkope tankstations in Duitsland langs of nabij je route zijn te vinden.

Onbemand tanken buiten snelwegen

Wil je echt heel goedkoop uit zijn en brandstof tanken voor de laagste prijs? In dat geval is het aan te raden om altijd buiten de snelwegen te tanken, of je nu in Nederland bent of in België, Duitsland of een ander land. Bovendien is het dan extra voordeliger om de keuze te maken voor een onbemand tankstation. De benzinepompstations besparen daarmee op personeelskosten en daar kan jij van mee profiteren, omdat de prijzen lager zijn. Overigens zijn er ook langs snelwegen onbemande tankstations, zoals Tango net als TinQ. Verder is het goed om te weten dat tankstations op specifieke dagen goedkoper zijn. Er zijn veel tankstations die in het weekend met de benzineprijzen en dieselprijzen stunten. Tanken op maandag is weer minder aantrekkelijk, want dan zijn de pompstations wat minder vrijgevig met korting.

Martin
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl