5 auto’s met een goede prijs/kwaliteit verhouding

5 auto's met een goede prijs kwaliteit verhouding

Wanneer je op zoek bent naar een auto wil je natuurlijk niet te veel betalen voor een auto. Er zijn talloze verschillende merken die verschillende modellen auto’s op de markt hebben gebracht. De auto’s zijn in een hoop verschillende dingen te onderscheiden. Zo zijn de verschillen onder de motorkap groot, het benzinegebruik, maar ook het interieur van een auto kan erg verschillen. De grootte van een auto kan ook een groot verschil maken in de prijs. Niet iedereen zal dezelfde vereisten hebben en niet iedereen hetzelfde budget. Toch is het wel mogelijk om onderscheid te maken tussen miskopen en goede deals. Hierover kun je meer lezen in dit artikel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een auto?

Het is van groot belang dat jij voor jezelf eerst op een rijtje hebt wat je nodig hebt van je auto en wat je wil dat de nieuwe auto heeft. Zo kan het voor de ene persoon erg belangrijk zijn dat het mogelijk is om met bluetooth te verbinden met je auto terwijl de ander vooral een zuinige auto wil rijden. Vaak zul je zelf een voorkeur hebben voor een bepaald merk. Als dit een merk is dat binnen je budget valt kun je gaan kijken naar wat voor modellen deze allemaal te bieden hebben.
Vroeger was het vrij makkelijk om een auto te kiezen. De duitse auto’s stonden voor luxe en betrouwbaarheid, de franse merken voor goedkopere auto’s en de aziatische merken voor een hele hoge kwaliteit met een wat saaier karakter. Dit is echter niet meer zo in de markt waar we vandaag zitten. De automerken uit verschillende landen zijn de verkrijgen in alle prijsklassen en met allemaal unieke voor- en nadelen. Het is na het opstellen van een lijstje met vereisten belangrijk dat je gaat kijken naar wat voor type auto je wilt rijden. Zo kan je onder andere een break, een monovolume of een SUV aanschaffen. Wanneer je hieruit gekozen hebt zul je nog moeten kijken naar wat voor interieur je het meest aantrekkelijk vindt. Vaak zul je moeten kiezen uit een startprijs en kun je er zelf nog extra opties bij kopen. Wel is het aan te raden om eerst op zoek te gaan naar een goede autolening.

Verschillende type auto’s met een hoge kwaliteit/prijs verhouding

Ondanks dat alle meningen omtrent auto’s verschillen zijn er toch wel een aantal modellen van bepaalde merken te noemen die erg aan te raden zijn. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om een auto te kopen die niet te duur is, maar toch nog wel comfortabel is. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een hyundai i10 of een renault twingo. Wanneer je iets meer ruimte wilt en een grotere auto is het aan te raden om een citroën c3 te kopen of een dacia duster. Ook een Ssangyong tivoli is een auto van een hoge kwaliteit. Dit zijn allemaal auto’s die minder dan 15.000 euro kosten bij de juiste autodealer en waarschijnlijk aan bijna al je vereisten voldoen.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl