Waar moet je op letten tijdens je rijexamen

rijexamen

Momenteel leven we in een vervelende tijd vanwege Covid-19, hierdoor zijn er ook bizar lange wachttijden bij de rijscholen en het CBR. Je wilt bij je rijexamen natuurlijk nooit zakken, maar op dit moment wil je dat al helemaal niet want dan kun je zomaar weer 1,5 maand wachten voordat je het opnieuw kunt proberen. Hieronder benoemen wij waar je goed op moet letten tijdens je rijexamen, hierdoor ben je zo goed mogelijk voorbereid op je rijexamen en weet je waar je examinator op let.

Wat wilt de examinator van het CBR zien ? 

Er zijn natuurlijk in eerste instantie een aantal dingen die de examinator wilt herkennen wanneer je aan het rijden bent. De examinator wilt de volgende dingen terug zien:

  • Veilig kunnen deelnemen aan het verkeer
  • Met een aangepast tempo rijden
  • Zelf initiatief nemen en dus niet alles afwachten
  • Besluitvaardig rijden

Controle tijdens het rijden

Het is erg belangrijk dat de examinator een veilig gevoel heeft bij jou in de auto. De examinator is namelijk een passagier in jouw auto en jij bepaalt en maakt keuzes tijdens het rijden. Het is ook belangrijk om overtuigend over te komen, hierdoor voelt de examinator zich op zijn gemak. Je wordt niet alleen beoordeeld op hoe je technisch te werk gaat maar het gevoel van de examinator is namelijk ook erg belangrijk.

Houding en gedrag

Het is dus zeker ook van belang dat je zelfverzekerd overkomt, wanneer je eerste indruk niet goed is dan zul je begrijpen dat het gevoel van de examinator niet veel beter zal worden. Het is niet alleen belangrijk dat je kunt autorijden want er wordt ook gekeken naar je houding en gedrag in het verkeer, je eerste indruk is dus ook zeker belangrijk met de examinator. Bij de meeste rijscholen zoals Rijschool Gouda of rijschool Oudewater wordt je ook duidelijk verteld waar je op moet letten bij het rijexamen om op deze manier in een keer je rijbewijs binnen te halen.