Tips voor het reinigen van je auto interieur

auto-interieur-reinigen

Veel mensen zijn heel zuinig op hun auto. Ze willen deze dan ook zo goed mogelijk onderhouden en verzorgen. Daarbij is het ook belangrijk om het interieur van de auto af en toe eens goed te reinigen. In dit artikel delen we wat tips die handig zijn als jij je auto interieur wilt gaan reinigen.

Houd het netjes en schoon 

Zorg dat je jouw auto zo schoon en opgeruimd mogelijk houdt. Leg niet teveel losse spullen in je auto en ruim rommel meteen op in plaats van het te laten liggen in de auto. Wanneer je jouw auto netjes houdt, hoef je automatisch ook minder schoon te maken. Als je zuinig bent op je spullen zullen ze langer meegaan en is er minder onderhoud nodig, zo werkt dat ook bij het interieur van je auto. 

Autobekleding (laten) reinigen 

Waarschijnlijk haal je zo af en toe een stofzuiger over de bekleding van je auto en klop je de matten wel eens uit wanneer je jouw auto gaat poetsen. Maar het stof in je auto kan erg diep in de autobekleding trekken en dat is er lastig uit te halen. Het kan slim zijn om eens in de zoveel tijd je auto bekleding te laten reinigen met een stoomapparaat. Stoom weekt het vuil los en vervolgens wordt dit vuil opgezogen. Wanneer je dit laat doen door een van de experts van Legal Shine Detailing, gebeurt dit met niet-bijtende reinigingsmiddelen. Zo wordt de foam van je interieur niet beschadigd, maar wordt het interieur van je auto wel grondig gereinigd.

Een geurbehandeling voor je auto 

Wanneer je erg veel tijd doorbrengt in je auto, zullen zich altijd luchtjes in het ventilatiesysteem verzamelen. Als je zeker wilt zijn dat de vieze luchtjes uit je auto verdwijnen, heeft een geurverwijderaar van de winkel vaak geen nut. Het is dan verstandig om een geurbehandeling uit te laten voeren door Legal Shine Detailing. Dan ben je verzekerd van een langdurig fris ruikende auto. Door de geur te verwijderen met behulp van een ozon behandeling, ben je voor lange tijd van de nare geuren in je auto af.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl