Winterbanden huren een Optie?

winterbanden-zomerbanden-verschil

De meeste mensen die op winterbanden rijden hebben deze zelf gekocht. Toch is het ook mogelijk om winterbanden te huren. Is dit goedkoper, of duurder? En is dit wel helemaal veilig? We hebben het voor je uitgezocht.

Winterbanden enkel voor Wintersport

Ga je deze winter op wintersport, dan zijn winterbanden niet alleen verplicht in de meeste landen, maar ook pure noodzaak. Zonder winterbanden naar een skigebied rijden is echt niet aan te raden. Maar ja, winterbanden kopen zijn duur en als je ze de rest van de winter niet nodig hebt.

In dit geval is het zeer verstandig om winterbanden te huren. Je betaalt voor 10 dagen winterbanden zo tussen de € 90, – en € 300, – per set van 4 banden. De prijs is afhankelijk van de bandenmaat en het verhuurbedrijf. Moet je de banden zelf kopen en ze gedurende de zomer opslaan bij een bandenservicebedrijf, dan ben je uiteraard veel meer kwijt.

Veiligheid

De veiligheid van de geleende banden worden gegarandeerd. Het verhuurbedrijf controleert de bandenspanning en test op eventuele beschadigingen. Uiteraard is het alsnog verstandig om zelf de banden voor vertrek nog eens goed te controleren, het is immers voor uw eigen veiligheid.

De demontage van je eigen banden en de montage van de huurbanden gebeurd door het verhuurcentrum zelf, dus je kunt er verzekerd van zijn dat dat goed gebeurd. Ook bij het inleveren zorgen ze ervoor dat je eigen banden weer goed gemonteerd worden. Geen gedoe dus.

Winterbanden Huren voor de hele Winter?

Het is niet aan te raden om winterbanden te huren als je ze de hele winter nodig hebt, want dat is niet te betalen. In dat geval is het dus beter om zelf winterbanden aan te schaffen. Meestal heb je wel ergens een plekje waar je ze gedurende de zomer kunt opslaan en anders kun je ze tegen vergoeding opslaan bij een bandenservicebedrijf of garage bij je in de buurt. Mocht je niet zelf aan je auto willen sleutelen om de banden te verwisselen, dan kun je ze iedere keer laten monteren en demonteren in de garage, maar dan ben je natuurlijk wel extra geld kwijt.

Houd er rekening mee dat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, maar dat het wel aan te raden is om met winterbanden te rijden wanneer de temperatuur beneden de 7 graden schiet. Beneden die temperaturen heb je met winterbanden meer grip op het wegdek dan met zomerbanden en is de remweg daarom korter. Bij sneeuw en bij ijs hoef ik je niet uit te leggen dat winterbanden echt een must zijn.