Op zoek naar een elektrische auto? Dit zijn je mogelijkheden!

Om de aarde nog lang leefbaar te houden dienen we met z’n allen te verduurzamen. Veel mensen wuiven het verduurzamings vraagstuk weg omdat ze denken dat ze als individu te weinig verschil maken. Dit geldt misschien voor jou als individu ook wel, maar als alle individuen zouden bijdragen, dan maakt dit onderaan de streep wel degelijk een verschil! Een gemakkelijke en daarnaast ook nog eens heel leuke manier om te verduurzamen is middels het rijden in een elektrische auto. Juist hierom geven we je in deze blog vertellen we je daarom meer over het rijden in een elektrische auto’s.

Kopen?

Veel mensen wachten nog af met het kopen van een elektrische auto. Dit komt omdat de ontwikkelingen binnen de wereld van elektrische auto’s zich in rap tempo opvolgen. Wat 4 jaar geleden een moderne elektrische auto was, is dat anno 2021 allang niet meer. Dit wil niet zeggen dat de auto die je 4 jaar geleden kocht slecht is geworden, maar wel dat je anno 2021 voor hetzelfde geld een veel betere auto kunt kopen. We raden het kopen van een elektrische auto over het algemeen dan ook enkel aan als je het geld écht kunt missen, of wanneer je de aanschaf zakelijk kunt uitvoeren en hierdoor een belastingvoordeel kunt halen. 

Leasen?

Als je op zoek bent naar een elektrische auto, dan kun je misschien beter kiezen voor een elektrische auto leasen. Door te kiezen voor een leaseconstructie weet je zeker dat je in de modernste auto kunt rijden. Als de auto na enkele jaren weer verouderd is, dan kun je zo een leasecontract voor een nieuwer model afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld dit jaar kiezen voor de elektrische Skoda ENYAQ en na afloop van het leasecontract voor ongeveer een gelijk bedrag de volgende generatie Skoda ENYAQ rijden. Doordat de ontwikkelingen in de markt voor elektrische auto’s zich zo snel opvolgen raden wij over het algemeen ook een leaseconstructie aan. Je zult hier per maand wel een substantieel groter bedrag aan kwijt zijn, maar je zit over enkele jaren niet met een verouderde elektrische auto!