Eerste keer tweedehands auto kopen? Let hier op!

auto-kopen-waar-op-letten

Wanneer u opzoek bent naar een gebruikte auto is er vol op keuze op het internet zijn zoveel verschillende auto website te vinden dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker als u maar een bepekte kennis heeft van auto’s is het lastig kiezen. Verschillende termen komen naar boven zoals APK, NAP, Bovag? Maar weet u wat dit allemaal inhoud? De eerste vraag die u uw zelf moet stellen is waar bent u naar opzoek? Zoekt u een budget auto tot tweeduizend euro of heeft u meer te besteden.

Natuurlijk heeft u met een hoger budget meer te kiezen! Maar waar het vaak omgaat is dat u een goede auto koopt waar u de eerst komende tijd geen kosten aan gaat hebben. Het liefst de eerste jaren. Bij voorkeur een auto waarvan de onderhoudshistorie bekend is! Een auto zonder schade verleden en natuurlijk geen derde hands auto. Wanneer u in uw vrienden of familie geen techneuten heeft met kennis van auto’s is de aanschaf van een occasion niet zo gemakkelijk. Met een bepekt budget is vaak niet zo makkelijk om de juiste auto te vinden.

Laat u goed adviseren

Wanneer u slecht enkele duizenden euro’s heeft te besten is het vinden van een auto met garantie vrij lastig. Daarnaast is de garantie op een wat oudere occasion maar beperkt houdbaar meestal. Vaak is er een groot prijs verschil merkbaar tussen particulieren verkopers en Bovag garage bedrijven. Natuurlijk heeft u bij een particulieren aankoop geen enkel recht op reclamatie.

Verdiep u in de materie

Heeft u geen goed beeld bij begrippen zoals APK en NAP ? google eens goed! Hierdoor weet u al heel snel welke auto’s u zeker niet moet kopen. NAP staat voor nationale auto pas wat betekend dat de kilometerstand niet is terug gedraaid. Auto verkopers welke u geen NAP uitdraai kunnen tonen deugen dan ook zeker niet dit soort auto kunt u dan ook beter direct laten staan.

Wanneer de auto over APK beschikt betekend dit niet dat de auto 100% goed is. De APK keuring is door de overheid ingevoerd zodat de auto’s die op de openbaren weg rondrijden voldoen aan de minimale veiligheid eisen. Voertuigen met een nieuwe APK kunnen al snel onderhoud nodig hebben de banden kunnen als bijna zijn versleten en de uitlaat kan zijn dicht gelast zodat deze het jaar daarop toch echt zal moeten worden vervangen. Om er zeker van te zijn dat u een technisch goede auto koopt is het verstandig de auto te laten inspecteren door een on afhankelijk garage bedrijf. Vraag aan de verkoper of u de auto een uurtje mag testen zodat u op het gemak langs een garagist kunt gaan en de auto kunt laten controleren! De monteur kan u dan vaak precies vertellen welke zaken op korte termijn aandacht nodig hebben. Natuurlijk kost dit u geld met u bent dan wel op langer termijn voordeliger uit.

Naast dat u de auto daad werkelijke kan laten inspecteren middels een aankoopkeuring kunt voor af van uit huis al de nodige informatie verzamelen. Een RDW check geeft u namelijk precies aan hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad. Ook kunt zien tot wanneer de APK keuring geldig is. Daarnaast is het mogelijk om de dagwaarde van de auto voor af te vergelijken met de vraagprijs.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl