Waarom zou je een nieuwe tweedehands auto moet kopen

auto-kopen

Je bent op zoek naar een ‘nieuwe’, een andere of een vervangende auto en weet heel zeker dat je geen nieuwe auto wilt kopen. Dit omdat het rijden van een tweedehands auto nu eenmaal minder waardeverlies met zich meebrengt dan het rijden in een nieuwe auto. Bij die laatste verlies je namelijk vanaf het moment van aankoop al bijna de helft van de waarde. Gedurende de eerste twee jaar dat je je nieuwe wagen rijdt, raak je dus al een groot gedeelte van je investering zomaar kwijt. Daarom kies je doelbewust voor het kopen van een occasion. Hierbij ben je verzekerd van een koopprijs die een veel rustigere waardeverandering laat zien.

Bewust kopen en dus geen tweede keus

Online vind je tegenwoordig alle plussen en minnen van verschillende merken en modellen. Maar je kunt hier ook de meest handige informatie vinden over verbruik, onderhoud, veelvoorkomende gebreken en de looptijd van diverse auto’s. Door van tevoren je eigen wensen te noteren en een goed begrensd budget aan te houden, kun je zelf al een heleboel uitzoeken via het internet. Daarbij kun je als je een aantal occasions op het oog hebt gemakkelijk online vergelijken. Vanuit al deze gegevens kun je een bewuste keus maken en een auto gaan bezichtigen.

Goed kijken, even proefrijden, een laatste inspectie en kopen

Als je een afspraak hebt om de occasion te bekijken en wellicht te kopen dan zegt de eerste aanblik al een hoop. Je kunt door goed op te letten zien hoe de staat van onderhoud is. Zitten er roestplekken op, hoe zien de banden eruit, is de lak goed verzorgd, zijn er duidelijke beschadigingen zichtbaar en ga zo maar door. Wanneer je na die eerste aanblik een stukje gaat rijden en dat voelt goed. Je voelt geen afwijking in het stuur, er trilt of rammelt niets, er zijn geen meldingen in het dashboard. Dan stop je nog een keer voor een laatste inspectie. Nog een keer alles goed controleren en als het goed voelt dan kopen.