Wat is financial lease? Welke voordeel heb je?

Financial-lease-auto

Ben je ondernemer en wil je graag een auto leasen? Dan kun je financial lease inzetten om een auto voor je eigen bedrijf te kopen. Hier zitten voor jou als ondernemer ook direct een aantal voordelen aan gekoppeld. Het is wel belangrijk dat jij je van tevoren goed inleest in wat financial lease inhoudt en hoe je dit voor jezelf kunt regelen. Doordat je als ondernemer vaak meerdere investeringen per jaar dient uit te voeren, dien je voor meerdere potjes voldoende geld over te houden. In deze blog lees je wat financial lease precies is en welke voordelen eraan vastzitten.

Wat houdt financial lease precies in?

Wat is financial lease? Financial lease is eigenlijk niets anders dan de aanschaf van een auto voor je onderneming, met behulp van de bank. De bank financiert de auto voor je, wat betekent dat je het aankoopbedrag van de auto niet in één keer hoeft te betalen. Terwijl je wel direct de economische eigenaar van de auto naar keuze bent. Je kunt met de bank afspraken maken in hoeveel termijnen je de auto aan hen afbetaald. Doordat je niet in één keer een groot bedrag kwijt bent, houd je meer geld over wat je weer in je eigen onderneming kunt investeren om mooie zakelijke stappen te maken.

Financial lease laat je als ondernemer dus een auto op afbetaling kopen. Je sluit dit leasecontract met de bank af voor een bepaalde periode. Je dient je dus altijd aan de betaalafspraken te houden die je contractueel hebt afgesproken. Wanneer je de bank hebt terugbetaald en het leasecontract beëindigd, ben je de volledige eigenaar van de auto. De maanden dat je geld naar de bank overmaakt voor de auto, zijn maanden waarin je in de auto investeert.

Welke voordelen zitten er aan deze leasevorm gekoppeld?

Het mooi is dat het financial lease aanbod vaak erg breed is. Wanneer je tot een goede afspraak met de bank kunt komen, kun je uit vrijwel elk model en automerk kiezen. Het is wel de bedoeling dat je ondernemer bent, voor je voor financial lease in aanmerking komt. De fiscus ziet het financial leasecontract als een investering in je ondernemer, waardoor je recht hebt op bepaalde fiscale voordelen. Dit maakt het interessant om financial lease te overwegen. Daarnaast kun je zelf de hoogte van het financial leasecontract bepalen, dus je kunt gerust al een deel van je eigen geld investeren, maar het gehele bedrag door middel van maandelijkse termijnen aan de bank afbetalen. 

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl