Wanneer word jij lid van de groeiende EV en laadpaal familie?

elektrische-auto-opladen

De auto-industrie ondergaat een aanzienlijke transformatie, waarbij vooral de elektrische auto’s in een ongekend tempo aan populariteit winnen. Elektrische voertuigen (EV’s) zijn in Nederland al een behoorlijk normaal verschijnsel op de weg geworden.Iets wat een flinke verschuiving naar duurzame transportmogelijkheden weerspiegelt.

Consumenten krijgen daarnaast steeds meer vertrouwen in het bezitten van een EV, waarbij de stijgende brandstofkosten, zorgen over het milieu en lagere onderhoudskosten een piek in de aankoopintentie van elektrische voertuigen veroorzaken.

Een EV is economischer voordeliger

Uit diverse internationale onderzoeken, waaronder één van Ernst & Young, blijkt bovendien dat meer dan de helft van de mensen die naar een nieuwe auto op zoek zijn, van plan zijn een volledig elektrische of plug-in hybride auto te kopen.

Het is daarbij belangrijk om te weten dat meer dan een derde hierover zegt dat de hoge brandstofkosten voor voertuigen met een verbrandingsmotor de belangrijkste motivatie zijn om een elektrische auto te kopen. De aanschaf van een EV met een eigen laadpaal thuis wordt zo inderdaad echt interessant en economisch voordeliger!

De EV is steeds meer geëvolueerd

De technologische vooruitgang heeft er als mede toe bijgedragen dat elektrische auto’s nu aantrekkelijker voor consumenten zijn geworden. Eén van de belangrijkste doorbraken daarbij is de ontwikkeling van batterijtechnologie.

De moderne elektrische auto’s beschikken immers over verbeterde batterijprestaties, waardoor ze een groter rijbereik en kortere oplaadtijden bieden. Deze ontwikkeling heeft uiteraard de zorgen over de angst voor een te kleine actieradius weggenomen. Het heeft elektrische auto’s een haalbare optie gemaakt voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als langere reizen.

De laadpaal technologie staat ook niet stil

De ontwikkelingen op het gebied van thuis laadoplossingen hebben natuurlijk ook positief bijgedragen aan de opkomst van elektrische auto’s. Want met de komst van slimme laders kunnen voertuigeigenaren niet alleen de laadtijden optimaliseren, maar met onder meer een dynamisch energiecontract van goedkopere elektriciteitstarieven profiteren.

De mogelijkheid om een EV via op het dak van je woning geïnstalleerde zonnepanelen op te laden is een ander groot voordeel. Zo wordt het ongetwijfeld zeer betaalbaar om elektrisch te rijden. Want voor niets gaat immers de zon op, en de elektriciteit die hiermee opgewekt kan worden is dan (afgezien van het mogelijk maken) compleet gratis!

De verbeterde prestaties van de EV’s

Naast alle bovenstaande voordelen, hebben fabrikanten van elektrische auto’s zich ook gericht op het verbeteren van de prestaties en de esthetiek van hun automodellen. Deze verbeteringen hebben zo een veel breder publiek aangetrokken. Dit omdat de moderne consumenten bij het kiezen van een EV niet langer meer concessies hoeven te doen aan prestaties of stijl van de brandstof uitvoeringen.

De EV is een duurzaam alternatief

Een groter milieubewustzijn heeft ook zeker een belangrijke rol gespeeld in de stijgende populariteit van EV’s. Want de klimaatverandering en luchtvervuiling zijn urgente problemen voor de samenleving geworden.

Daardoor gaan steeds meer mensen op zoek naar duurzame alternatieven voor de traditionele voertuigen. Elektrische auto’s bieden een veel groenere optie door geen uitlaatemissies te produceren, de luchtvervuiling te verminderen en de klimaatverandering te bestrijden.

De milieuvoordelen van elektrische auto’s reiken echter verder dan de aanschaf van individuele voertuigen. Want naarmate meer mensen EV’s adopteren, neemt de totale ecologische voetafdruk van al het transportgebruik af.

EV’s zorgen voor een schoner en gezonder milieu

Deze collectieve inspanning draagt zowel bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, als het creëren van een schoner en gezonder milieu voor de toekomstige generaties.

Zo blijft er enkel nog de vraag over: “Wanneer word jij lid van de alsmaar groeiende EV en laadpaal familie?” Want er zijn, zoals je hierboven kunt lezen, veel voordelen aan verbonden om dit te doen. Of denk jij daar soms nog anders over?

Zelf vind ik het nog wel spannend, dus ik ben mij nu eerst aan het oriënteren voor een plug-in hybride voordat ik de overstap maak naar volledig elektrisch. Maar dat ik op termijn, wanneer de elektrische auto’s wat gunstiger geprijsd zijn, de overstap maak naar volledig elektrisch staat vast.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl