3 vragen over zakelijk leasen beantwoord

zakelijk-leasen

Zakelijk leasen is voor sommige mensen de manier waarop zij voordelig een auto kunnen rijden, terwijl anderen geen idee hebben waar het over gaat als we het hebben over zakelijk leasen. Er komt namelijk nogal wat kijken bij deze manier van autorijden, waarbij je een contract voor meerdere jaren afsluit. Je moet rekening houden met kilometers die je zakelijk of privé rijdt en altijd opletten op de voorwaarden van je contract. Om wat meer duidelijkheid te geven op wat leasen inhoudt en waar je op moet letten vind je hier antwoorden op 3 veel gestelde vragen over leasen! 

Wat zit er inbegrepen in mijn leasecontract?

Dit verschilt natuurlijk erg per leasemaatschappij. Het is daarom niet in een alinea duidelijk te maken wat er per definitie wel- of niet in een contract staat. Hiervoor zal je zelf goed moeten kijken in de voorwaarden die je leasemaatschappij stelt. Over het algemeen geldt wel dat leasemaatschappijen opdraaien voor de vaste kosten voor onderhoud, maar ook reparaties en belastingen. Het enige wat vaak door de bestuurder betaald dient te worden zijn kosten voor brandstof en eventuele verkeersboetes. Maar, bovengenoemde is dus niet altijd het geval wanneer je zakelijk least.

Kan ik zakelijk leasen met een negatieve BKR-registratie?

Wanneer je eerder een lening hebt afgesloten voor bijvoorbeeld het kopen van een huis, kan dit zorgen voor een negatieve BKR-registratie. Wanneer hier sprake van is, kan het leasen van een zakelijke auto moeilijker worden. De leasemaatschappij wil er namelijk zeker van zijn dat je je betaalverplichting voor een langere periode echt na kunt komen. Daarom zijn zij niet zo vrijgevig wanneer blijkt dat je al een betaalregeling hebt lopen bij een andere partij. Er zijn wel mogelijkheden, maar deze zijn beperkt. Hiervoor dien je dus zelf meer informatie in te winnen, en daarnaast moet je natuurlijk zelf ook zeker weten dat je inderdaad aan de verplichting van de leasemaatschappij kunt blijven voldoen. 

Kan ik als ZZP-er leasen?

Veel zzp-ers met een eigen onderneming vragen zich dit af, maar het simpele antwoord hierop is, ja dit kan. Ondernemers kiezen soms ook voor een bedrijfswagen leasen, waarmee zij hun werk beter kunnen uitoefenen. De auto geldt over het algemeen als onderpand voor de leasemaatschappij.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl