BPM berekenen bij import auto

bpm-berekenen-import-auto

Wanneer men een auto koopt bij een autobedrijf in de regio dan komt het steeds vaker voor dat het om een geïmporteerd voertuig gaat. Omdat er niets mis is met het importeren van voertuigen maken steeds meer autobedrijven hier gebruik van. Maar u kunt zelf ook een auto importeren naar Nederland. Vooral auto’s uit Duitsland worden veel geëxporteerd naar ons land. Door de grote prijsverschillen en de korte afstand. We vertellen je graag waarom het interessant is om een auto te importeren uit het buitenland en waar je op moet letten als je dit gaat doen. Dit artikel is geschreven door een specialist in het importeren van auto’s uit Duitsland.

Waarom auto importeren?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren in plaats van een auto te kopen bij een Nederlands auto import bedrijf. Omdat het steeds makkelijker is geworden om je occasion in Duitsland uit te zoeken op een van de vele autowebsites die daar zijn. Vervolgens kan je het importeren zelf regelen of overlaten aan een specialistisch bedrijf. Omdat er ook steeds meer bedrijven bij zijn gekomen die hierbij kunnen helpen kiezen steeds meer mensen ervoor om een auto te importeren. 

Zelf de BPM berekenen

Als je eenmaal een auto hebt uitgezocht in Duitsland en een koopovereenkomst hebt gesloten dan kan je het voertuig naar Nederland brengen, maar je mag er nog niet gelijk mee rijden op de Nederlandse weg. Eén van de belangrijkste onderdelen van het importeren van een tweedehands auto is het betalen van de BPM. Omdat de auto voor het eerst de Nederlandse weg opkomt moet er nog belasting worden afgedragen. Dit is een soort invoerheffing die de Nederlandse belastingdienst heeft ingesteld, om te voorkomen dat iedereen zijn of haar auto in het buitenland koopt. Gelukkig is het nog steeds interessant om een auto te importeren ondanks dat u deze BPM moet afdragen. Om de BPM zelf te berekenen gebruikt u een BPM-calculator.

Specialist in auto-import inschakelen

Het is dus mogelijk om zelf een auto te importeren maar er zijn wel enkele stappen die u moet doorlopen. Komt u er niet helemaal uit met het zelf importeren van de auto? Dan wordt het tijd om een specialist in te schakelen die u kan helpen om de auto te importeren en naar Nederland te krijgen. Zelf hoeft u dan alleen nog de auto uit te zoeken, de overige stappen van het proces kunnen voor u geregeld worden. Van het papierwerk tot aan het transport. Houd er wel rekening mee dat de auto eerst RDW gekeurd moet zijn voordat deze in Nederland de weg op kan.

Wil je een camper importeren en daar de bpm van berekenen? Lees dan ons artikel BPM camper berekenen