Auto inruilen? Let op de korting die je kunt krijgen

Auto-inruilen

Wil je graag een nieuwe auto kopen en ben je van plan om je huidige auto daarbij in te ruilen? Dan is het wel zo slim om je op het gebied van inruilkorting, inruilvoordeel en inruilpremie in te lezen. Want ja, al deze begrippen staan gewoon voor hetzelfde, maar worden in de praktijk anders benoemd. Soms lijken inruildeals mooier dan ze in daadwerkelijk zijn. Koop nu een nieuwe auto en ontvang veel geld terug voor de auto die je inruilt, lijkt achteraf soms minder interessant dan je dacht. In deze blog lees je waar je op kunt letten om een eerlijke inruilkorting te krijgen.

Waarom kun je inruilkorting krijgen?

Je huidige auto inruilen kan je een mooi voordeel bij de aanschaf van je nieuwe auto opleveren. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die inruilkorting? De autodealer offert namelijk een deel van zijn/haar marge op door je inruilauto van je over te kopen. De auto die je inruilt wordt vaak doorverkocht aan een handelaar die er vaak net wat meer geld uit weet te halen dan de autodealer zelf. De autodealer sluit de deal met je, omdat ze dan in ieder geval een klant binnenhalen. Want jij wil namelijk een andere nieuwe auto bij hem/haar kopen, waardoor de autodealer toch een mooi bedrag binnenhaalt.

Wat kun je zelf voorbereiden voor je de auto inruilt?

Wil je een nieuwe auto kopen? Dan is de kans groot dat je inruilkorting ontvangt op het moment dat jij je huidige auto bij de autodealer inlevert. Zorg er wel voor dat je goed bent voorbereid voor je zomaar een inruildeal sluit, want vaak valt er meer uit te halen dan de eerste optie die je krijgt aangeboden. Kies in ieder geval een aantal voorkeursmerken voor je nieuwe auto uit. Welk type auto past bij jou en je leefstijl? Ben je erover uit? Dan kun je online alvast kijken welke autodealer je droomauto heeft staan en of er een inruilbonus bij dit erkende autobedrijf van toepassing is.

Daarna is het tijd om research over je huidige auto te doen. Wat zijn de prijzen die autodealers voor je type auto en merk vragen? Bereken daarna direct hoeveel je minstens voor je huidige auto als inruilprijs kunt vragen, door 20% onder de onlineprijs voor je auto te gaan zitten. Alles wat je daarboven voor je huidige auto wil krijgen, zal van je onderhandeling skills afhangen, soms heb je geluk en krijg je er meer voor. Succes!

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl