5 tips om je auto te verkopen

Auto-verkopen-tips

Het verkopen van uw auto hoeft niet moeilijk te zijn, zolang u maar weet hoe u het precies moet doen. Wilt u uw auto zo snel mogelijk verkopen? Lees dan snel verder!

Verkoop uw auto (indien mogelijk) gratis

Onze eerste tip is om goed te overwegen of u wilt betalen voor het verkopen van uw auto. Welke voor- en nadelen hier aan zitten lees je op onze pagina auto gratis verkopen. U kunt uw auto tegenwoordig namelijk via heel erg veel (betrouwbare) sites gratis verkopen. Want het verkopen van je auto moet je natuurlijk geld opleveren, wees daarom alert op het uitgeven van (te) veel geld aan de advertenties. Bij de onderstaande sites kunt u uw auto gratis verkopen:

  • Bynco.com
  • Ikwilvanmijnautoaf.nl
  • Wijkopenautos.nl

Uiterlijk

Een vieze auto zal niet zomaar worden verkocht. Het spreekt voor zich dat niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant er netjes en schoon uitziet. Je kunt ervoor kiezen om hem van binnen goed schoon te laten maken, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Trek er een middagje voor uit, en jouw auto ziet er weer uit als nieuw!

Onderhoud en APK

Waar veel mensen naar kijken wanneer zij een auto te koop zien staan, is hoe lang de APK nog geldig is. Als deze nog maar een maandje geldig is, zullen ze al snel kijken naar iets anders. Het is dus zeker de moeite waard om je auto te laten keuren en dan te koop te zetten. Wanneer de APK net nieuw is, weten mensen dat de auto in orde is en zullen ze hem dus ook sneller kopen. Het beste is nog om een onderhoudsbeurt te laten doen. Je kunt bij de garage vragen wat dit gaat kosten. Wil je dus snel je auto verkopen, zorg dan voor goed onderhoud en een geldige APK.

Het belang van goede foto’s

Misschien is het onbewust dat we sneller iets kopen dat goed op de foto staat, maar dat laat wel zien hoe belangrijk het is dat je foto’s mooi zijn. Maak nooit foto’s in het donker maar altijd wanneer het licht is, en het liefst wanneer de zon schijnt voor het beste licht. Foto’s worden vaak mooier wanneer de flitser niet nodig is. Houd ook rekening met bijvoorbeeld de achtergrond. Een rommelige achtergrond kan erg afleiden van wat er eigenlijk te koop staat, dus rijd desnoods ergens heen om op een andere plek dan bij jouw thuis foto’s te maken. De laatste tip wat betreft de foto’s, is om de auto goed recht neer te zetten waarbij ook de wielen recht staan. Ook dit geeft een netter beeld van de auto.

Adverteren

Uiteraard moet ook de advertentie in orde zijn. Iemand met allerlei fouten, zal de auto niet snel verkopen. Zorg dus voor een nette advertentie in goed Nederlands. Ook hoe veel informatie erbij staat is erg belangrijk. De advertentie kan beter te lang dan te kort zijn. Vergeet belangrijke informatie zoals de kilometerstand en het laatste onderhoud niet. Zorg ten slotte voor een pakkende titel en voor je het weet is jouw auto verkocht!

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl