Waarop te letten als je je eerste auto aanschaft?

waar-op-letten-eerste-auto

Heb je net je rijbewijs gehaald en wordt het wel eens tijd dat je je eigen autootje aanschaft? Je kunt per slot van rekening er toch ook niet altijd op rekenen dat die van je vader of moeder wel voor de deur staat en dat jij deze kunt gebruiken. Omdat je niet altijd afhankelijk wilt zijn van een ander en ook graag zelf eens met je eigen auto op pad wilt, is het verstandig om zelf een leuk en passend wagentje aan te schaffen. Waar je op moeten letten? We geven je een paar tips zodat je weet waarop te letten als je je eerste auto aanschaft.

Auto op brandstof of een elektrische wagen?

Als je een auto wilt kopen, kijk dan altijd eerst hoe groot het budget daarvoor is. Als je bijvoorbeeld niet zoveel geld kunt besteden aan een auto, maar er wel graag eentje wilt hebben, kijk dan zeker eens wat voor tweedehands modellen er allemaal te koop zijn. Er zijn tegenwoordig zelfs al elektrische en hybride auto’s te koop die al een eerdere eigenaar gehad hebben dus mocht je daarvoor willen gaan, kijk dan ook wat er als gebruikt model wordt aangeboden. Elektrisch komt natuurlijk steeds meer in zwang en een elektrische laadpaal hoef je tegenwoordig ook niet meer lang naar te zoeken.

Bekijk en vergelijk verschillende modellen

Heb je een leuk budget voor een auto? Kijk dan bij autodealers wat er allemaal wordt aangeboden. Misschien zie je de auto van je dromen wel tussen de tweedehands modellen staan of kies je juist voor een nieuw model. Het is maar net wat je aanspreekt maar ook wat je eraan kunt besteden. Het is altijd slim om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je een auto kiest die bij je past. Je kunt natuurlijk altijd thuis al eens op je gemak rondkijken op websites van dealers wat er te koop is. Kun je meteen de modellen, kilometerstanden, uitvoering, accessoires, prijzen en meer bekijken en voor jezelf bepalen wat jij van een auto verlangt.

Maak altijd eerst een proefrit

Heb je wel een aantal auto’s online gevonden waar je interesse in hebt? Dan neem je het beste zo snel mogelijk contact op met de dealer die deze aanbiedt. Sommige auto’s zijn snel verkocht dus daar wil jij natuurlijk ook als de kippen bij zijn. Maak een afspraak bij de autodealer voor een proefrit. Je kunt een auto namelijk nog zo mooi vinden op internet, je wilt deze natuurlijk ook altijd eerst in het echt zien en vooral: proberen hoe deze rijdt en bekijken of de auto je bevalt. Stel nu dat je de auto die je op het oog had, toch niet zo mooi vindt of dat deze niet zo prettig rijdt als je verwacht had? Dan heeft de autodealer misschien wel leuke alternatieven te bieden of kijk je gewoon nog even verder. Wie weet vind je op een later tijdstip wel de auto van je dromen.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl