WA Extra

De WA Extra autoverzekering, ook wel WA Beperkt Casco of WA Plus genoemd is een verzekering die net iets meer dekt dan de basisverzekering. Wie een WA Extra autoverzekering afsluit is namelijk ook gedekt voor schade die buiten de schuld van de eigenaar valt.

Wat is een WA Extra verzekering?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een voorbeeld is de OHRA autoverzekering welke verplicht is voor elk voertuig in Nederland. Het dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt bij anderen. WA Extra is een uitbreiding van de standaard autoverzekering en zorgt ervoor dat u ook verzekerd bent voor sommige vormen van schade die u niet zelf veroorzaakt hebt.

Welke schade is gedekt bij een WA Extra verzekering?

Zoals eerder vermeld wordt de schade die u aan andere voertuigen en personen toebrengt vergoed. Daarnaast wordt schade aan uw auto vergoed die veroorzaakt is door natuurelementen zoals brand en storm. Ook is uw auto verzekerd tegen diefstal en tegen ruitbreuk.

Welke schade wordt niet vergoed bij WA Extra?

Schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed indien u deze zelf heeft veroorzaakt. Daarnaast keert een verzekeraar ook geen geld uit wanneer u met alcohol op een ongeluk maakt of wanneer er sprake is van opzet of schuld. Verder zal er bij de meeste verzekeraars een limiet zitten aan het bedrag dat u krijgt uitgekeerd. Dit zal per verzekeraar verschillen en staat meestal in de polis vermeld.

Voor wie is een WA Extra verzekering bedoeld?

De WA Extra verzekering wordt meestal afgesloten bij auto’s die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn. Het zijn meestal geen auto’s uit het topsegment aangezien er dan vaker wordt gekozen voor een All Risk verzekering.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl