WA plus Casco

WA Plus Casco wordt ook wel een All risk autoverzekering genoemd. Deze verzekering is de meest uitgebreide die u kunt krijgen. Hiermee bent u namelijk verzekerd voor alle schade die aan uw auto wordt aangebracht, zelfs als het uw eigen schuld is.

Wat is een WA Plus Casco verzekering?

De WA Plus Casco is een verzekering die behalve de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), en schade veroorzaakt door diefstal, brand, storm en ruitbreuk, ook alle andere vormen van schade dekt. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen alle ongelukken die u en uw auto kunnen overkomen.

Welke schade wordt gedekt door WA Plus Casco?

Het grote verschil tussen de WA Plus Casco verzekering en de twee andere soorten is dat ook de schade wordt vergoed die door uw eigen schuld wordt veroorzaakt. Zo kan het natuurlijk voorkomen dat u een ongeluk veroorzaakt. Met een WA Plus Casco verzekering hoeft u voor de schade aan uw auto dan niet te vrezen. Deze wordt namelijk volledig vergoed.

WA Plus Casco: wat wordt er niet vergoed?

Zoals bij elke autoverzekering geldt wordt schade die dronken achter het stuur wordt veroorzaakt, niet vergoed. Ook indien er opzet of grove nalatigheid in het spel is kan een verzekeraar besluiten om niet uit te keren. Bekijk de algemene voorwaarden of de polis van uw WA Plus autoverzekering om precies te bepalen in welke gevallen een verzekeraar niet uitkeert.

Voor wie is een WA Plus Casco verzekering geschikt?

De meeste nieuwe en duurdere auto’s zullen verzekerd zijn met WA Plus Casco. Daarnaast maken veel oldtimers gebruik van een verzekering als deze. Het moet duidelijk zijn dat auto’s die veel waarde hebben, meer baat hebben bij een WA Plus Casco verzekering. Uit onze autoverzekering test is gebleken dat Izio en de Nationale Autoverzekering de voordeligste zijn. Kijk voor meer informatie over deze autoverzekeringen verder op deze website.

Tip!

Indien u een leaseauto of volledig gefinancierde auto heeft is het overigens ook aan te raden om deze verzekering te nemen. Mocht u de auto namelijk total loss rijden, dan zou u met een simpele WA verzekering een schuld krijgen die even groot is als de waarde van de auto. Kijk voor een stapje in dekking lager naar WA Extra.

Martin
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl