Oldtimerverzekering, waar op te letten?

oldtimer-verzekeren

Een oldtimerverzekering is een verzekering voor auto’s ouder dan 40 jaar. Steeds meer mensen vinden het heerlijk om in de zomer een dagje met de oldtimer te gaan toeren. De rest van het jaar staat hij misschien dan wel binnen te blinken, maar toch dien je voor die paar ritjes een goede verzekering te hebben. Vaak zal een bezitter zijn Oldtimer als tweede auto verzekeren.

Voordelen oldtimerverzekering

De voordelen van de oldtimerverzekering zijn hetzelfde als van een gewone autoverzekering. Als er schade is, die door jou wordt veroorzaakt dan wordt deze vergoed door jouw verzekeringsmaatschappij. Je kunt ook een goede oldtimerverzekering nemen en zorgen dat alle schade wordt vergoed. Dit zou een goede keuze kunnen zijn want als je eenmaal schade hebt aan je oldtimer dan kunnen de kosten onverwacht erg hoog oplopen. Maak daarom een goede vergelijking tussen verschillende oldtimerverzekeringen. In de kolom rechts ziet u de verschillende verzekeraars waarbij u een oldtimerverzekering kan afsluiten.

Wanneer oldtimerverzekering afsluiten?

Mensen met een oldtimer kunnen het beste een verzekering afsluiten. Het gaat hierbij speciaal om een verzekering voor deze oude auto’s. Het zijn vaak wel vrij prijzige verzekeringen. Eigenlijk is het ook logisch dat deze autoverzekeringen veel geld kosten, de onderdelen zijn al wat ouder en niet zomaar leverbaar. Reparatie is moeilijker en duurder. Soms moeten onderdelen van ver weg komen, dit betekent dat er ook een hoop kosten gemaakt moeten worden als er onverhoopt schade gerepareerd moet worden. Als je zonder zorgen met een oldtimer de weg op wilt gaan dan dien je dus een autoverzekering te hebben in de vorm van een oldtimerverzekering.

Martin
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl