Veilig de weg op

veilig-de-weg-op

Het is belangrijk dat je veilig de weg op gaat. Maar wat versta je onder veilig de weg op gaan? Allereerst is het belangrijk dat de auto voldoet aan de eisen van de wet. Er mogen geen beperkingen of andere zaken aan de auto zitten waardoor jij jezelf of andere weggebruikers in gevaar kunt brengen. Het is belangrijk dat je de veiligheid zelf in acht neemt en daarom is er ieder jaar ook een APK keuring nodig. Er kan gekozen worden voor een grote of kleine beurt bij de APK, maar de APK is hoe dan ook ieder jaar verplicht, doe je dat niet, dan mag de auto niet meer de weg op gaan. Hij is dan niet gekeurd en je weet dan ook niet of de auto veilig genoeg is om mee de weg op te gaan. Ook eventuele toekomstige kosten worden vaak bij de APK gesignaleerd en doorgegeven aan de eigenaar.

Niet zonder autoverzekering de weg op

Naast de jaarlijkse APK mag je ook niet de weg op zonder autoverzekering. Het gaat er om dat jij een goede autoverzekering hebt en deze ook netjes hebt betaald. Het is belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt, stel dat je er geen hebt en je veroorzaakt schade dan wordt het geen verzekeringswerk, dan moet je namelijk zelf opdraaien voor alle kosten. Dit is geen pretje want de kosten bij autoschade lopen al gauw hoog op. En wat te denken van persoonlijk letsel? Informeer naar een goede rechtsbijstandsverzekering!

Gevolgen geen autoverzekering

Heb je geen autoverzekering dan kun je onderweg bij controle staande worden gehouden en kan het zijn dat de auto in beslag wordt genomen. Zeker bij meerdere waarschuwen nemen ze je auto in beslag. Het kan ook zijn dat je een waarschuwing krijgt, maar in de meeste gevallen nemen ze geen risico en nemen zij de auto in beslag. Als je dan een autoverzekering hebt afgesloten kun je de auto weer op gaan halen (als je de boete ten minste hebt betaald).

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl