Zelf je auto repareren, of toch laten doen?

auto-laten-repareren

Stel: Je hebt een goede autoverzekering maar je wilt toch liever na de schade je auto zelf repareren. Weet wel waar je aan begint! Als je goed weet hoe je de auto moet repareren, dan zou dat geen probleem hoeven zijn, maar ga niet zomaar van alles knutselen zodat je straks nog meer onkosten hebt. Stel dat iemand anders tegen je auto aan is gereden, doe dan een beroep op de autoverzekering van de tegenpartij. Alle kosten worden dan namelijk vergoed, ga dan niet zelf de auto repareren zodat jij er wellicht zelf kosten voor moet gaan maken en er tijd in moet steken.

Na schade zelf auto repareren?

Na de autoschade kun je het beste een beroep doen op de autoverzekering. Echter ligt het er ook aan wat voor schade je hebt. Stel dat er van de buitenkant alleen wat schade aan is die je zelf kunt verhelpen, dan zou dat een optie kunnen zijn. Vooral als de vergoeding van dit schadegeval zou betekenen dat de verzekeringsmaatschappij de maandpremie, die je voor de autoverzekering moet betalen, verhoogt.

Stijging premie na melden schade

Zoals vermeld is het goed mogelijk dat je premie wordt verhoogd na het melden van schade. Het zou namelijk kunnen zijn dat je zelf schade aan hebt gericht en dat het schadebedrag zo hoog is dat je nu meer per maand moet gaan betalen aan de autoverzekering. Dan zou het een optie kunnen zijn om te bekijken en te berekenen hoe dat je er financieel het beste uitspringt: zelf repareren zonder vergoeding of naar de garage en de verzekering de kosten laten vergoeden. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je bent verzekerd.

Garage en verzekeringen

Als je schade hebt kun je naar de garage gaan. Zij kunnen jouw schadegeval dan meteen met de verzekeringen gaan regelen en je hoeft zelf niets te doen. Je hebt na de schade of de aanrijding de autoverzekeringspapieren ingevuld (schadeformulieren), deze stuur je op en de garage zal de rest voor je in orde maken. Dat is een ideale manier, want je hoeft nu alleen maar te wachten totdat de reparatie gereed is en je kunt weer veilig de weg op met een keurig gerepareerde auto. Bekend om zijn goede schade-afhandeling is de autoverzekering van Autoweek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Related Post