Wat wordt er gedekt met een WA autoverzekering?

Als autobestuurder is er in de wet vastgelegd dat u verplicht bent om een WA autoverzekering af te sluiten. U mag dus absoluut niet de weg op zonder WA autoverzekering. Naast een WA autoverzekering kan de bestuurder er zelf voor kiezen om de WA uit te breiden met volledig casco of beperkt casco. Maar wat wordt er precies gedekt met een WA autoverzekering?

Wordt medische schade ook door WA gedekt?

Als u een WA autoverzekering afsluit dan zorgt de verzekering ervoor dat als u een aanrijding veroorzaakt de tegenpartij verzekert is. Eventuele schade aan de auto van de tegenpartij worden vervolgens gerepareerd. Daarnaast keert een WA autoverzekering een geldbedrag uit als de auto van de tegen partij total loss wordt verklaart. Medische schade door het ongeluk wordt ook verzekert door uw WA autoverzekering. Maar uiteraard alleen bij de tegenpartij uzelf bent voor helemaal niks verzekert.

Zijn de kosten per WA autoverzekering verschillend?

De kosten per WA autoverzekering verschillen nog wel eens. U kunt zomaar tientallen euro’s goedkoper uit zijn bij InShared vergeleken met andere autoverzekeringen. Terwijl iedere autoverzekering in principe alleen de wettelijke verplichtingen voldoet. Het maakt voor een WA verzekering in principe niet uit waar u verzekert bent. Zo lang u maar de laagste premie per maand betaald.

Een WA autoverzekering afsluiten

U kunt een WA autoverzekering online afsluiten via de website van een autoverzekering. U heeft hiervoor de keuze uit diverse verzekeringsmaatschappijen. Het kan hierdoor verstandig zijn om een premie prijscheck te doen. Op zoek gaan naar de laagste prijs kan uiteindelijk een hoop geld opleveren. U bent al snel goedkoper uit bij een andere verzekeringsmaatschappij. Start daarom nu direct de jacht naar uw nieuwe WA autoverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *