Wat is de ideale tweede autoverzekering?

U bent in de situatie beland dat u telkens gedoe heeft over de verdeling van de auto. Maar is het niet veel verstandiger om een tweede auto aan te schaffen? Een tweede auto hoeft helemaal niet duur te zijn. U kunt namelijk kiezen voor een kleine boodschappenauto naast uw gezinsauto. Zo kunt u snel even boodschappen doen en de kinderen van school halen zonder dat u moeilijk hoeft te doen over wie de auto mee heeft. Maar wat is nu precies de ideale tweede auto voor uw gezin?

Bespaar veel geld en schaf een jong gebruikte tweedehands auto aan

Als u denkt aan een tweedehands auto dan denkt u vaak aan een oude auto. Maar als het gaat om een boodschappen auto of een extra auto dan hoeft dit geen dure nieuwe auto te zijn. U kunt er namelijk voor kiezen om een tweedehands auto aan te schaffen die jong gebruikt is. Dit betekend dat de auto vaak pas twintigduizend kilometer gereden heeft en nog zo goed als nieuw is. Maar de auto is wel direct een stuk minder waard en minder duur in de aanschaf.

Sluit een goedkope autoverzekering af op uw tweede auto

Als u kiest voor een tweedehands auto als tweede auto dan hoeft uw auto natuurlijk niet WA Casco verzekert te zijn. U heeft waarschijnlijk al genoeg aan een WA of WA+ verzekering. Als u zo’n verzekering heeft dan bent u rond de vijftig euro goedkoper uit dan met een nieuwe tweede auto. Vooral als u nog geen no-claim heeft opgebouwd doordat u altijd in de auto van uw partner reed kan dit een goedkope oplossing zijn.

Neem een autoverzekering met weinig kilometers

Als u opzoek gaat naar een tweede auto dan zult u waarschijnlijk geen tienduizenden kilometers per jaar rijden. Het voordeel hiervan is dat u bij diverse autoverzekeringen korting kunt krijgen bij de aanschaf van uw autoverzekering. Ditzo autoverzekeringen geeft u bijvoorbeeld een korting als u weinig kilometers gereden heeft. Een andere leuke optie is een Ohra autoverzekering. Als u twee auto’s verzekert bij Ohra dan ontvangt u een extra korting omdat u meerdere verzekeringen heeft lopen bij dezelfde maatschappij. De aanschaf van de ideale tweede auto komt op deze manier sneller dichterbij. U bespaart namelijk in kosten en u kunt goedkoop een extra autoverzekering afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *