Waar moet je aan denken als je met de auto op vakantie gaat?

vakantie-met-auto

Als je op vakantie gaat met de auto, dan moet je auto tiptop in orde zijn. Check voor je met de auto op vakantie gaat altijd de bandenspanning. Te zachte banden kunnen namelijk leiden tot een klapband en dat wil je op vakantie zeer zeker niet meemaken. Ook is het belangrijk om de koelvloeistof en het oliepeil te checken en voor de zekerheid een fles van beiden mee te nemen.

Wat is verplichte bagage van de auto in het buitenland?

Als je in Nederland met pech aan de kant van de weg staat, dan voldoet een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. In het buitenland gelden echter vaak strengere regels. Denk hierbij aan een verbanddoos, reservelampjes, een alcoholtest en een brandblusser. Je kunt op internet vinden welke specifieke eisen een bepaald land stelt aan de verplichte bagage. Word je aangehouden en voldoe je hier niet aan, dan riskeer je een flinke boete.

Zo ga je veilig op reis

Zorg voordat je met de auto op reis gaat altijd dat je goed verzekerd bent. Kijk of de verzekering ook geldt voor pechhulp in het buitenland. Zorg er ook voor, dat alle onderhoudsbeurten aan de auto zijn uitgevoerd. Bepak de auto ook niet te zwaar, vooral niet als je ook nog met een caravan op vakantie gaat. Kijk altijd in de gegevens van je auto hoeveel het gewicht is en hoeveel de maximale belasting ervan bedraagt. Je kunt hiervoor contact opnemen met RDW.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl