WA of All risk?

WA of All risk? Dit is een vraag die u zichzelf moet stellen wanneer u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten. Op deze pagina kunt u alles lezen wat u moet weten om een keuze te kunnen maken tussen een WA of All risk autoverzekering. Of wilt u eerst meer weten over het Belang van een Autoverzekering?

Wat is een WA autoverzekering?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor iedere auto in Nederland. De autoverzekering zorgt voor het vergoeden van schade die u met uw auto aanricht aan derden. De WA verzekering is vooral aan te raden voor mensen die een auto hebben die ouder is dan 6 jaar.

Welke schade is gedekt met een WA autoverzekering?

Alle schade die u met uw auto aanricht aan andere auto’s en personen is gedekt met een WA verzekering. Schade aan uw eigen auto door uw eigen schuld wordt niet vergoed door deze autoverzekering. Bij de afweging tussen een WA of All risk autoverzekering is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Vaak zullen mensen met een wat oudere en goedkopere auto kiezen voor een WA autoverzekering.

Welke schade word niet gedekt door een WA verzekering?

Verzekeraars hebben vaak een limiet voor het bedrag wat zij verzekeren. Dit verschilt per verzekeraar maar is in bijna altijd genoeg om de door u veroorzaakte schade te dekken. De limiet van het verzekerde bedrag is terug te vinden in de algemene voorwaarden van elke autoverzekeraar en staat ook op de verzekeringspolis.

Verzekeraars betalen niet uit indien u dronken achter het stuur zit, opzettelijk nalatig bent geweest of indien er opzet in het spel is. Dit spreekt natuurlijk voor zich en geldt overigens voor elke verzekering, WA of All Risk. Het grootste verschil is dat er een All Risk verzekering meer voordelen heeft.

WA of All risk? Aan u de keuze!

Indien u een goedkope autoverzekering wilt afsluiten kunt u het beste kiezen voor een WA autoverzekering. Uit onze test zijn de WA autoverzekeringen van Allsecur en FBTO het beste uit de autoverzekering test gekomen. Als u een dure nieuwe auto heeft zult u echter sneller kiezen voor een All Risk verzekering. Voor een All risk autoverzekering moet u bij de Univé Autoverzekering zijn voor de laagste prijs. Kijk echter ook op de pagina’s van de verschillende verzekeraars op deze website naar de overige voor- en nadelen per autoverzekering.

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl