Een luxe occasions die niet al te duur is, maar wel van hoge kwaliteit. Waar vind je die?

luxe-occasion

Wanneer je opzoek bent naar een tweedehandsauto komt er van alles op je af. Voor welk merk ga je bijvoorbeeld? Welk model kies je vervolgens en hoe zit het precies met de prijs/kwaliteit verhouding? Je wilt niet te veel betalen voor die nieuwe occasion, maar ook er lang in rijden. Vooral als je voor de luxe occasions gaat, bijvoorbeeld een van het merk BMW, Volkswagen of Mercedes, dan is de prijs vaak een stuk hoger. Hieronder vertellen we je hoe je niet te veel betaald, maar wel een occasion kan aanschaffen die luxe uitstraalt en goed rijdt. We pakken drie voorbeelden erbij ter illustratie. 

De BMW-3 GT: een betrouwbare, populaire BMW 

Het wordt dus tijd voor een nieuwe auto. Je wilt per se een goede occasion, het liefste van een van de betere merken. Een snelle BMW, eentje uit de 3-serie, is bijvoorbeeld een goede keuze. Het prijskaartje ligt niet al te hoog bij een auto uit deze serie en toch straalt die luxe uit. De modellen zijn meestal ook wat stoerder en de auto’s zijn erg betrouwbaar. Een goed voorbeeld van een occasion uit deze serie is de BMW 3-serie GT. Deze rijdt snel en het prijskaartje valt mee. 

Nog een occasion van BMW met een stoere look: de BMW 5-serie GT

Nogmaals een BMW. In dit geval gaat het over een uit de 5-serie. De 5 GT is eigenlijk een soort kruising tussen een model uit de hogere middenklasse en de boven besproken GT. Dit model bezit dus kwaliteiten uit beide werelden en maakt het daarom geschikt voor iedereen die veel kwaliteit wil, maar weer niet te veel wil betalen. De auto is zeker een luxe model te noemen, maar bevat geen onnodige toevoegingen waardoor de prijs extreem hoog kan liggen. 

Als laatste: de Mercedes Benz B-klasse (compact)

Deze luxe Mercedes is dan weer een stukje compacter dan de twee bovenstaande. Ideaal voor mensen met een niet al te grote familie die toch voor een luxe occasion willen kiezen. Mercedes omschrijft dit specifieke model als een sport compact tourer. Je zou de auto dus kunnen kiezen voor het sportieve uiterlijk, maar om te toeren is ook een goed argument om te gaan voor dit model. De compactheid zorgt ook ervoor dat de prijs/kwaliteit verhouding op orde is. 

Marthijs
Nooit opgegroeid met veel kennis van auto's om zich heen. Heeft zich er zelf in moeten verdiepen nadat hij zijn eerste auto kocht en heeft daardoor Autogids24 opgezet om informatie te delen. Over Autogids24.nl