Hoe werkt een tankpas?

hoe-werkt-een-tankpas

Wist je dat je zowel als consument, ondernemer, werknemer als lid van een stichting of vereniging gebruik kunt maken van een tankpas? Vooral voor de ondernemers, verenigingen en stichtingen is dit interessant, aangezien de tankkosten fiscaal aftrekbaar zijn. Verder kunnen consumenten sparen voor kortingen op de tankprijs of leuke andere spaaracties zoals een dagje uit met het gezin. Er zitten bovendien een aantal interessante voordelen aan het gebruik van een tankpas. Wil je weten wat een tankpas is, wat je ermee kunt en welke voordelen op jou wachten? Dan lees je dit allemaal terug in deze blog.

Wat is een tankpas en wat kun je ermee?

Een tankpas is een pas waarmee je bij een tankstation voor je brandstof of elektriciteit kunt betalen. Andere benamingen voor de tankpas zijn tankcard, brandstofpas of tankkaart. Een tankpas komt vooral van pas op het moment dat je bijvoorbeeld zakelijk dient te tanken, omdat je onderweg bent naar een klantafspraak, seminar of een belangrijke vergadering. Als ondernemer zijnde kun je de tankpas aanvragen voor jezelf en het personeel dat je mogelijk in dienst hebt.  Sommige tankpassen laten je de reguliere prijs betalen, maar soms kun je ook voor mooie kortingen en prijzen sparen, waardoor het zakelijke tanken een stukje interessanter voor je wordt.

Ben je op zoek naar een interessante partij om je tankpas bij af te nemen? Dan is TanQyou wellicht iets voor je! Dit bedrijf biedt je mooie acties omtrent tanken, elektrische- of hybride auto’s opladen, gedeelde auto’s ontgrendelen, maar ook mogelijkheden om met het ov te reizen en nog veel meer!

Wat zijn de voordelen van een tankpas?

Wanneer je een tankpas aanvraagt, kom je direct interessante voordelen tegen. Allereerst helpt een zakelijke tankpas om een duidelijk factuuroverzicht van alle tankkosten per medewerker in te zien. Hierdoor kun jij je administratie veel sneller afronden. Daarnaast kun je de btw voor de zakelijke tankkosten terugvragen. Door altijd voldoende saldo op de tankpassen voor je personeel te zetten, hoeven zij nooit meer een volle tank voor te schieten. Verder spaar je voor kortingen en mooie acties. Sommige tankpassen organiseren zelfs prijsmomenten, waarbij je kans maakt op interessante prijzen zoals een weekendje weg of een nieuwe televisie.

Wist je dat er ook een gratis tankpas bestaat? Dit is al helemaal laagdrempelig en biedt je de mogelijkheid om de tankpas zonder verdere verplichtingen uit te proberen.