Dekking autoverzekering

De Dekking van een autoverzekering bepaalt voor welke schade u verzekerd bent. Voor iedereen zal het verschillen wat voor een dekking gewenst is en dit is vaak ook afhankelijk van hoe oud en hoe duur uw auto is. De dekking van de autoverzekering is in te delen in 3 soorten welke op deze pagina besproken zullen worden.

Laagste dekking autoverzekering

De laagste vorm van dekking van de schade is de WA autoverzekering. Deze is voor elke auto in Nederland verplicht.  WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid, wat letterlijk betekent dat u volgens de wet verplicht bent om verzekerd te zijn voor schade waarvoor u aansprakelijk bent. Mocht u onverhoopt een andere auto of persoon aanrijden, dan wordt de schade dus altijd vergoed met deze dekking. Autoverzekeringen die deze laagste vorm van dekking hebben zijn het goedkoopste. Alleen de schade die u bij een ander veroorzaakt wordt vergoed, schade aan uw eigen auto wordt door de WA autoverzekering niet gedekt.

De middel-dekking van een autoverzekering

Na de WA autoverzekering, die dekking van schade beperkt hetgeen dat bij een ander wordt aangebracht, komt de autoverzekering WA Plus of WA Extra. Bij deze variant wordt niet alleen de schade die wordt toegebracht aan anderen vergoed, maar ook schade aan de auto zelf. Hierbij kan worden gedacht aan schade door brand, storm, diefstal of ruitbreuk. Alleen de schade die u zelf in het verkeer veroorzaakt wordt niet door deze autoverzekering dekking vergoed.

All risk: de hoogste dekking van een autoverzekering

De dekking van een All risk autoverzekering is de hoogste die u in Nederland kunt krijgen. Bij een All risk dekking  is de auto verzekerd voor alle denkbare schade. Uiteraard is ook de schade die aan andere auto’s wordt toegebracht verzekerd. Deze duurste vorm van dekking van schade is vooral geschikt als u een nieuwe auto hebt. Ook leaseauto’s maken vaak gebruik van de All risk dekking. Autoverzekeringen moeten niet zomaar worden afgesloten, zorg dat u zich goed oriënteert en dat u goed weet wat voor een verzekering het beste bij u past. Probeer bij verschillende verzekeraars uw premie te berekenen, zo weet u zeker dat u niet teveel betaald!