De beste tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

aanhangwagen

Als je een tweedehands aanhanger overweegt te kopen, dan ga je wel op een aantal zaken moeten letten aangezien je aanhangwagens vindt die zo goed als nieuw zijn en aanhangwagens die zich in zeer slechte staat bevinden. Je wilt immers een goede aanhangwagen in huis halen. Ga door met lezen hieronder als je de beste tips wilt vinden om een tweedehands aanhangwagen te kopen.

Een tweedehands aanhangwagen kopen

Het kopen van een tweedehands aanhangwagen kan verstandig zijn. Tweedehands aanhangers worden dagelijks verkocht in Nederland, waardoor de keuze vrij uitgebreid is. Tweedehands aanhangwagens vind je vooral te koop op tweedehands verkoopwebsites, bij dealers, op social media of via kennissen, maar zorg er wel voor dat je let op de staat van de tweedehands aanhangwagen.

3 redenen om een tweedehands aanhangwagen te kopen

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een tweedehands aanhangwagen zou moeten kiezen. De meest relevante redenen zijn als volgt:

  1. Een tweedehands aanhangwagen is goedkoper, aangezien een nieuwe aanhanger veel geld kost. Moet je de aanhangwagen slechts een aantal keer gebruiken, dan is het niet verstandig om een nieuwe te kopen.
  2. Er zijn veel tweedehands aanhangwagens te koop die in goede staat zijn. Je vindt voor elk budget wel een tweedehands aanhangwagen.
  3. Vind je het opknappen van een gebruikte aanhangwagen wel leuk, koop dan een tweedehands aanhangwagen.

Bedrijf versus particulier

Tweedehands aanhangwagens koop je bij particulieren, maar ook bedrijven zetten vaker hun gebruikte aanhangwagens op de markt. Koop je een gebruikte aanhangwagen van een particulier, dan krijg je hier geen garantie bij. Ga je de aanhangwagen kopen bij een bedrijf, dan kan je wel garantie verwachten.

Handige tips om een tweedehands aanhangwagen te kopen

Ga je binnenkort een tweedehands aanhangwagen kopen? Hieronder tref je enkele handige tips:

  • Check wat de staat is van het onderhoud
  • Ga na wat de staat en leeftijd is van de banden
  • Check de assen en de wiellager
  • Ga na of er sprake is van roest of schade
  • Check de staat en de werking van de verlichting en van het remsysteem