Auto leasen

Door de crisis is het verlenen van krediet of van een lening voor heel veel bedrijven en particulieren een stuk moeilijker geworden. Toch zul je op een gegeven moment extra middelen nodig hebben om stappen te kunnen zetten. Op momenten dat mensen in zwaar weer terecht komen, worden ze vaak creatief. Dat is nu ook het geval. Want als bedrijf of als zzp-er heb je vaak eigendommen. Denk aan een eigen huis of een of meerdere auto’s. Door anders te denken, is een geheel nieuwe manier van kredietverlening ontstaan, het zogenaamde Sell & Lease Back systeem. Ofwel je verkoopt jouw auto of auto’s en leaset ze direct weer terug. Op die manier blijven de auto’s in jouw bezit, heb je liquide middelen ter beschikking en, wat uiteraard ook niet onbelangrijk is, heb je onder bepaalde voorwaarde een extra voordeel bij de belastingafdracht.

Eigen auto leasen

Waar dit op neer komt is dat je de auto aan een bank of financieringsmaatschappij verkoopt, terwijl je tegelijkertijd voor diezelfde auto een leasecontract afsluit. Het enige dat verandert, is dat het eigendom van de auto verschuift van jezelf of het bedrijf naar een ander. Je blijft in het bezit van de auto, kunt hem gewoon blijven gebruiken en je betaalt per maand een afgesproken bedrag. De voorwaarden zijn vaak redelijk eenvoudig. De auto mag niet ouder zijn dan 7 jaar, niet meer gereden hebben dan 250.000 kilometer en moet niet belast zijn met een financiering. Is dat het geval dan koopt de financieringsmaatschappij of bank de auto aan de dagwaarde en keert dat bedrag meteen uit na het ondertekenen van het leasecontract, waardoor direct geld ter beschikking komt om te investeren.

Voordelen eigen auto leasen

Enkele voordelen op een rij:

  1. Je krijgt onmiddellijk liquide middelen en dus financiële ruimte.
  2. De auto blijft in jouw bezit.
  3. De onderhoudskosten gaan over op de leasemaatschappij.
  4. Je kunt er een belastingvoordeel aan over houden.
  5. Je hoeft niet langer op zoek naar iemand die je een krediet geeft.

Enkele nadelen op een rij:

  1. Je bent jouw eigendom kwijt.
  2. Je moet iedere maand een afgesproken bedrag voldoen.
  3. Je hebt te maken met bijtelling bij de belasting.

Wie alles naast elkaar zet, zal snel tot de conclusie komen dat het de moeite waard is om meer informatie in te winnen bij bedrijven zoals Cashdrive.nl. Wie weet, leidt dat al snel tot een deal, want dit is een alternatief waarbij je er daadwerkelijk op vooruit kunt gaan.