Auto inruilen

Als het tijd is om een nieuwe auto te kopen, dan is het vaak de vraag wat we met onze huidige auto moeten doen. Als we er vanuit gaan dat de auto niet helemaal op of total loss is, dan blijven er 2 opties over: Inruilen of verkopen.

Inruilen

Het inruilen van de oude auto heeft als voordeel dat je er geen omkijken naar hebt. Je rijdt in je oude auto naar het bedrijf waar je je auto gaat kopen en rijdt in je nieuwe auto weer naar huis. Gemak dient de mens. Een nadeel is dat je afhankelijk bent van wat het bedrijf voor je auto wil geven. Ook is het zo dat een eventuele inruil vaak al meegerekend is in de vraagprijs. Hierdoor lijkt het alsof je veel voor je auto terug krijgt, terwijl mensen die niet inruilen vaak al een lagere vraagprijs te horen krijgen.

Verkopen

Het verkopen van je auto kan via een inkoopsite, aan een bedrijf of aan een particulier. Via sites als markplaats bereik je in 1 klap vele potentiële kopers die als het mee zit tegen elkaar op gaan bieden. Op deze manier heb je de uiteindelijke verkoopprijs zelf in de hand, immers: Als het bod je niet bevalt dan verkoop je nog niet en wacht je op de volgende gegadigde. Vaak zal de verkoopprijs hoger zijn dan een eventuele inruilprijs. Dit komt doordat bedrijven die auto’s inruilen te maken hebben met allerlei kosten en vaak met strakke marges werken. Een nadeel van het zelf verkopen van een auto is dat er soms veel bij komt kijken. Bijvoorbeeld mensen die niet op afspraken komen of die alleen maar een testritje komen maken.

Conclusie

Wil je het maximale bedrag voor je auto hebben? verkoop hem dan zelf. Als je dan zonder inruil op zoek gaat naar een nieuwe auto, dan is het afdingen daar vaak ook nog een stuk makkelijker.
Voor mensen die voor de makkelijke weg gaan is het verstandig om de auto in te ruilen. Waarschijnlijk bespaart het veel tijd en frustratie. Wil je dan toch het maximale prijs voor je auto krijgen, zoek dan naar acties waarbij je een gegarandeerd bedrag bovenop de inruilwaarde krijgt.